Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

De ce sa alegi produse taranesti? Un ghid util pentru oricine!

Legume gustoase din Dambovita, Giurgiu si Ialomita.
12 februarie 2015
Ghid practic de cumparaturi.
17 decembrie 2015

De ce sa alegi produse taranesti? Un ghid util pentru oricine!

Ritmul in care traim astazi ne obliga de multe ori sa facem alegeri in graba. Din ce in ce mai des ignoram ceea ce este important, de la timpul petrecut cu familia si pana la alimentatia pe care o punem pe masa copiilor nostri. Si daca vorbim despre alimentatie e bine de stiut ca 83,6% dintre romani cumpara mancare din supermarket-uri si hypermarket-uri.

De cate ori nu ati mancat o rosie fara gust, fara miros si ati regretat alegerea facuta?

Iar acest lucru se intampla din ce in ce mai des cand vorbim despre frunctele si legumele pe care le gasim astazi in marile magazine. Motivul este legat de soiurile cultivate si de cultivarea intensiva a unor soiuri productive care sunt lipsite de nutrienti, de gust si de savoare.

In Romania sunt foarte putini producatori care cultiva diferite soiuri traditionale, pe tot parcursul anului. De aceea, piata este invadata de produse de sera care provin din Spania, Grecia sau Turcia.

Si atunci de ce ar fi mai bune produsele agricultorilor romani? Pentru ca vorbim de soiuri traditionale. Asta inseamna ca produsele taranesti sunt aceleasi cu care ne-am obisnuit inca din copilarie.

Cu siguranta va amintiti rosia din gradina bunicilor sau ceapa nazdravana sparta cu podul palmei, langa branza naturala de un alb imaculat. Si astazi exista aceleasi soiuri de legume, cultivate de agricultori care sunt atenti la calitate si mai putin preocupati de productii record.

Si chiar daca suntem atrasi de fructe sau legume cu forme aproape perfecte, cati dintre voi s-au intrebat cat de sanatoase sunt de fapt acestea? Cati dintre voi s-au intrebat cum sunt crescuti morcovii perfecti sau ardeii grasi din laditele din supermarket? Si de aceasta data raspunsul il gasim la specialistii in agricultura. Legumele cultivate intensiv au crescut artificial, in sere cu substrat bogat in substante hidroponice, adica intr-un sol umed, tratat cu substante nutritive artificiale.

Bunicii nostri nu foloseau ingrasaminte artificiale in gradina, ci ingrasaminte naturale, din propria lor gospodarie.

Sunt tot mai multe cazuri de copii si de adulti care se confrunta cu probleme digestive din cauza produselor agricole din supermarket-uri. Oare cati dintre parinti ar pune pe masa copiilor lor fructe si legume fara gust, doar pentru ca au forma frumoasa? De ce, din moment ce ne protejam copiii, nu avem grija si de alimentatia noastra? Produsele taranesti sunt cultivate pe terenuri fertile, lipsite de ingrasaminte chimice. Asadar, sunt mai sanatoase, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Si atunci, de ce sa nu alegi produse naturale, sanatoase, produse chiar aici, in Romania? Noi livram din gradina a peste 20 de agricultori din judetele Dambovita, Giurgiu si Ialomita produse proaspete si cultivate cu grija.

Livramdingradina.ro este un concept dezvoltat in cadrul unui program de finantare europeana, din dorinta de a promova produsele autentice romanesti.

A cumpara produse taranesti din Romania inseamna a sprijini agricultorii romani sa pastreze traditia de a pune pe masa romanilor ce este mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *