Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

De ce sa alegi produse taranesti? Un ghid util pentru oricine!
1 octombrie 2015
Formular de înscriere membru
26 septembrie 2016

Ghid practic de cumparaturi.

Cum alegi cele mai bune fructe si legume pentru familia ta? Ghid practic de cumparaturi.


Inca de acum zece ani, cercetatorii europeni au ajuns la concluzia ca legumele si fructele sunt mai sarace in minerale si nutrienti decat in 1930. Cercetatorii americani au analizat peste 43 de fructe si legume si au concluzionat ca au mai putini nutrienti decat in urma cu mai putin de 50 de ani.

Explicatia tine de dorinta fermierilor mari de a obtine recolte cat mai mari, intr-un timp cat mai scurt. Iar problemele vin tocmai din timpul scurt dintre etapele de dezvoltare ale plantelor, care isi pierd din capacitatea de a absorbi nutrienti din sol. Vestea proasta este ca tocmai aceste fructe si legume sunt intalnite cel mai des in magazine.

Vestea buna este ca produsele taranesti, crescute in mod traditional sunt la fel de accesibile ca cele din marile lanturi de magazine. Iar noi suntem dedicati obiectivului de a livra din gradina produse proaspete, cu gustul de altadata.

Si totusi, cum deosebesti un produs sanatos, de unul provenit din culturi intensive? Cum te poti asigura ca odata ajuns acasa vei gasi gustul pe care ti l-ai imaginat atunci cand ai cumparat fructele si legumele?

In primul rand, cumpara intotdeauna produse proaspete. La mai putin de o saptamana de la recoltare, fructele si legumele incep sa isi piarda din calitati, din nutrienti. Chiar daca te astepti sa cumperi produse proaspete din piata, riscul de a cumpara legume din Turcia este foarte mare. Noi livram din gradina fructe si legume cultivate in mod traditional, cu masini frigorifice care pastreaza valorile nutritionale pe intreaga durata a transportului. Practic, de la recoltare si pana la tine acasa nu trece mai mult de o zi.

In al doilea rand, alege intotdeauna fructele si legumele intens colorate si de dimensiuni mici sau medii,chiar daca cele mari pot parea mai apetisante. Cu cat un fruct este mai mic, cu atat este mai plin de nutrienti si de vitamine.

Si nu in ultimul rand, cumpara numai de la producatori autorizati, despre care stii ca respecta norme de agricultura traditionala. Adica cumpara de la agricultori responsabili care nu folosesc ingrasaminte artificiale, daunatoare pentru sanatatea organismului tau.

Daca nu stii de unde cumperi legume sanatoase, poti oricand sa faci cunostinta cu producatorii nostri si sa consulti magazinul online. In mai putin de doua zile vei primi acasa un cos plin de fructe, legume si alte produse traditionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *