Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Legume gustoase din Dambovita, Giurgiu si Ialomita.

De ce sa alegi produse taranesti? Un ghid util pentru oricine!
1 octombrie 2015

Legume gustoase din Dambovita, Giurgiu si Ialomita.

Legume gustoase din Dambovita, Giurgiu si Ialomita. Conditii pentru legume sanatoase!


Ce le trebuie legumelor ca sa creasca sanatos, sa fie pline de vitamine si sa aiba gust? In primul rand, calitatea legumelor depinde de soiul cultivat. Exista soiuri traditionale si soiuri hibride, modificate in laborator pentru a fi mai productive. In al doilea rand, calitatea solului este cea care determina intr-o proportie considerabila calitatea legumelor.

Pentru a creste sanatos, legumele au nevoie de lumina, apa si aer. In egala masura, ele au nevoie de minerale, pe care le extrag din sol, prin intermediul radacinilor. Cele mai importante minerale sunt nitrogenul (care stimuleaza cresterea frunzelor), Fosforul (necesar dezvoltarii radacinilor) si Potasiul (care influenteaza gustul si aroma fructelor plantei). Acestora li se adauga Calciul, Magneziul si Sulful, care contribuie la dezvoltarea plantei si la cresterea fructului.

Pentru ca recoltele sa fie mereu la standarde de calitate inalta se foloseste ingrasamant natural. Acesta are un triplu rol: ofera nutrienti plantelor, stimuleaza distributia uniforma a radacinilor plantelor si retine apa pentru perioadele de seceta.

Livram Din Gradina furnizeaza legume din trei judete recunoscute pentru calitatea solurilor si cu o veche traditie in legumicultura – Dambovita, Giurgiu si Ialomita. Mai important este ca vorbim de agricultori autohtoni, cu terenuri fertile si cu experienta de zeci de ani in cultivarea legumelor.

In ceea ce priveste obiceiul de consum in tara noastra, este ingrijorator faptul ca in ultimul an Romania a importat 241 de mii tone de legume si a exportat doar 38 de mii tone. Este o situatia greu de explicat, avand in vedere ca Romania detine unele dintre cele mai sanatoase terenuri din Europa.

Agricultorii cu care colaboram si-au adaptat procesul de productie, iar acest lucru ne permite sa livram cele mai bune si prospete produse clientilor nostri. Legumele sunt cultivate in aer liber, pana cand timpul permite acest lucru. In perioada rece, solariile sunt cele care asigura o productie constanta, si care ofera factori de caldura si de umiditate optimi.

Legumele din solarii sunt la fel de gustoase ca cele cultivate in aer liber? Este o intrebare buna, mai ales in conditiile in care s-a creat o falsa perceptie. Atata timp cat plantele cresc intr-un sol sanatos si plin de nutrienti, atata timp cat au o temperatura potrivita si cantitatea corecta de lumina, legumele din solarii vor fi la fel de gustoase ca cele crescute in aer liber.

De aceea va puteti baza pe noi pentru livrarea unor produse proaspete si sanatoase pe tot parcursul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *